İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Gökhan Günaydın ile Osman Gökçek arasında ‘özel araç’ tartışması: O direksiyonu sana yutturacağım
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
AK Partili Osman Gökçek, CHP'li Gökhan Günaydın'a İBB'den özel araç tahsil edildiğini öne sürdü. Günaydın…
Konya’da 30 ton kaçak gübre ele geçirildi
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Konya'da İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir kişinin Adana'dan kaçak ve bandrolsüz gübre getirdiği bilgisine ulaştı.…
Belediye ekibi kılığına girip define aradılar! Kazdıkları kuyuya düştüler
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Isparta'da kendilerini belediye personeli olarak tanıtan ve kepçeyle mahalleye gelen 4 şahıs, kazı çalışması başlattı.…